Home Lancering Hi Flanders: Vlaamse Jeugdherbergen 2.0

Lancering Hi Flanders: Vlaamse Jeugdherbergen 2.0

Op zaterdag 24 augustus 2024 was het eindelijk zover: in Hostel Groeninghe in Kortrijk vond het officiële lanceringsevent van ‘Hi Flanders’ plaats, het nieuwe, eigentijdse jasje rond Vlaamse Jeugdherbergen. Tijdens een bruisend evenement, bijgewoond door een groot aantal enthousiaste gasten, werd onze nieuwe naam officieel onthuld.

 

De naam Vlaamse Jeugdherbergen – VJH voor de vrienden – bestond al bijna een eeuw, dus de tijd was rijp om een nieuwe koers te varen. VJH was een fenomeen, maar sloot niet meer aan bij onze hedendaagse identiteit. De naamswijziging duidt het begin aan van een nieuwe fase waarin onze organisatie zich dynamischer, inclusiever en internationaler toont.

 

Directeur Paul Biliet benadrukte in zijn toespraak hoe belangrijk deze verandering is om de moderne reiziger beter te bedienen. Ook Schepen van Toerisme Ruth Vandenberghe en Christophe Cooreman van het Departement Cultuur, Jeugd en Media spraken lovend over ons initiatief.

 

De keuze voor ‘Hi Flanders’ kwam tot stand na uitgebreid onderzoek, intern en extern. Ook het publiek werd betrokken en aangespoord om mee te denken over een nieuwe naam. De drie winnaars van die zoektocht werden in de bloemetjes gezet en mogen een jaar lang met twee personen onbeperkt overnachten in alle Hi Flanders-hostels.

 

De naam Hi Flanders heeft een dubbele betekenis. ‘Hi’ staat voor een warme begroeting, maar verwijst tegelijk naar ‘Hostelling International’, het wereldwijde netwerk van hostels waartoe onze organisatie behoort.

 

Bij een nieuwe naam hoort ook een nieuwe slogan. Dat is geworden: ‘Sleep tight, travel bright’, wat zoveel betekent als ‘avontuurlijk reizen, maar toch comfortabel overnachten’. Hi Flanders is dus helemaal klaar om reizigers wereldwijd te inspireren en te verbinden, en een blijvende impact te maken in de wereld van het toerisme.

 

En het lanceringsfeest? Dat was een groot succes! Bezoekers werden getrakteerd op een spannende deathride vanaf het derde verdiep van het hostel, en er waren workshops, foodtrucks en live muziek.

 

De toekomst van Hi Flanders begon alvast met een knaller!

Coming soon: Hi Flanders Premium App

  • Je lidkaart in een handig applicatie
  • Exclusief voor leden 
  • Handige acties

Kaart voor [name] zeker verwijderen?

Weet je zeker dat je de [card] kaart voor [name] wilt verwijderen vanuit je aankoop?