Home Hi Flanders opent nieuw hostel in De Haan

Hi Flanders opent nieuw hostel in De Haan

De Haan, 12 juli 2024 - HI Flanders, de vroegere “Vlaamse Jeugdherbergcentrale” kondigt aan dat zij een nieuwe vestiging zullen openen in De Haan. Die zal vanaf het voorjaar van 2025 operationeel zijn, en boekingen worden al aangenomen vanaf september 2024.

 

Daarvoor kocht de organisatie Dunepanne aan van de Onafhankelijke Ziekenfondsen. De vzw die Dunepanne uitbaatte, legde een paar maanden geleden de boeken neer.


 

 

HI Flanders heeft aan de kust al de jeugdherbergen De Ploate in Oostende en De Peerdevisser in Oostduinkerke.

 

Ook de nieuwe locatie in De Haan zal betaalbare verblijfsmogelijkheden bieden aan de onze kust voor zowel individuele reizigers als groepen, met een speciale focus op jongeren en educatieve programma's. HI Flanders is een netwerk van jeugdherbergen in Vlaanderen, Brussel en Sankt-Vith en wil reizen toegankelijk maken voor iedereen, met een focus op duurzaamheid, gemeenschapsgevoel en culturele uitwisseling.

 

Traditioneel zijn onze kustjeugdherbergen absoluut sterkhouders in ons netwerk. In het schooljaar zijn ze bijzonder populair voor scholen die er op zeeklassen komen en in de weekends en schoolvakanties zijn ze vaak volgeboekt met families, verenigingen en individuele reizigers. Het toevoegen van een extra jeugdherberg aan de kustlijn is dan ook essentieel om tegemoet te komen aan de hoge vraag,” zegt Tom De Bruyckere, voorzitter van HI Flanders. “Dit initiatief versterkt onze missie om jongeren te ondersteunen door hen toegang te geven tot betaalbare accommodaties en educatieve ervaringen.”

 

Wilfried Vandaele, burgemeester van De Haan legt uit dat hij al enkele jaren in gesprek was met HI Flanders om een jeugdherberg te kunnen krijgen in De Haan. “Dit is een product dat wij niet hebben in ons toeristisch aanbod. Mensen die op jonge leeftijd en op een betaalbare manier kennis maken met onze gemeente, zijn ambassadeurs voor het leven en komen hier zeker later terug. Als er volgens ons geschikte locaties op de markt kwamen, meldden wij dat telkens. Dat het uiteindelijk Dunepanne is geworden, is wel een verrassing. Dat gebouw ligt immers in het hart van de concessie en er was ook interesse voor vanuit de commerciële hotelsector”, aldus Wilfried Vandaele.

 

 

 

 

De nieuwe jeugdherberg, die 125 bedden krijgt, zal niet alleen bijdragen aan het toeristische aanbod van De Haan, maar ook een belangrijke rol spelen in het ondersteunen van het onderwijs en groepsreizen naar de kust. “Met faciliteiten die geschikt zijn voor verschillende segmenten bezoekers, van individuele backpackers tot grote schoolgroepen, streven we ernaar een gastvrije en inclusieve omgeving te creëren”, aldus nog Tom De Bruyckere.

 

 

Voor meer informatie, neem contact op met:
Maxine Cleirbaut
Marketing & Communicatie HI Flanders
marketing@hiflanders.be
Tel. +32 3 232 72 18

Coming soon: Hi Flanders Premium App

  • Je lidkaart in een handig applicatie
  • Exclusief voor leden 
  • Handige acties

Kaart voor [name] zeker verwijderen?

Weet je zeker dat je de [card] kaart voor [name] wilt verwijderen vanuit je aankoop?